Μικρά ξύλινα επιτραπέζια φωτιστικά για σαλόνι: Pro tips για την επιλογή και την τοποθέτηση

Μικρά ξύλινα επιτραπέζια φωτιστικά για σαλόνι: Tips για την επιλογή και την τοποθέτηση

 

Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε ότι το σαλόνι είναι το βασικό μέρος όλων των σπιτιών, ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά. Είναι η Μέκκα της χαλάρωσης, το κύριο μέρος για οικογενειακές ταινίες και κάθε είδους συγκεντρώσεις.

Χρειάζεται επίσης να αναφέρουμε πώς ο φωτισμός θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινής ζωής και να μας κάνει να νιώθουμε πιο χαρούμενοι ή ασφαλείς καθώς ξεκουραζόμαστε ή διασκεδάζουμε; Η έρευνα δείχνει ότι ο φωτισμός επηρεάζει τα συναισθήματα, την παραγωγικότητα και τα κίνητρά μας.

Γνωρίζετε επίσης ότι τα μικρά ξύλινα επιτραπέζια φωτιστικά για το σαλόνι θα μπορούσαν να είναι πιο επαρκή από οποιοδήποτε είδος φωτισμού, για παράδειγμα; Γιατί μπορεί κάποιος να ρωτήσει.

Η απάντηση είναι απλή. Τα spot φωτισμού μπορεί να είναι μια φθηνή λύση για νέα σπίτια, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει την πηγή φωτισμού που χρειαζόμαστε για μερικές από τις πιο συνηθισμένες εργασίες μας, όπως το διάβασμα ή η χαλάρωση, καθώς και τα μικρά ξύλινα επιτραπέζια φωτιστικά που τραβούν τα βλέμματα.

 

σαλόνι τραπεζάκι βιβλίο διάβασμα

 

Ας ξεκινήσουμε με μια μικρή εισαγωγή στα μικρά ξύλινα επιτραπέζια φωτιστικά. Οι περισσότεροι θα πουν ότι τα επιτραπέζια φωτιστικά χρησιμοποιούνται ως φως ανάγνωσης ή για άλλους θα μπορούσαν να είναι απλώς ένα διακοσμητικό στοιχείο φωτισμού. Κατανοούμε ότι τα μικρά ξύλινα επιτραπέζια φωτιστικά μπορεί να μην είναι η κύρια πηγή φωτισμού στη διακόσμηση του σαλονιού μας, ωστόσο, αυτά τα συγκεκριμένα επιτραπέζια φωτιστικά θα μπορούσαν να φέρουν την προσωπικότητα του δωματίου στην επιφάνεια και να γεμίσουν τον υπόλοιπο χώρο συνεργαζόμενοι με την κύρια πηγή φως.

 

Πώς να επιλέξετε ένα μικρό ξύλινο επιτραπέζιο φωτιστικό για το σαλόνι σας;

Αρχικά, πρέπει να καταλάβουμε ότι τα ξύλινα επιτραπέζια φωτιστικά είναι πολύ ιδιαίτερα. Φέρνεις ένα κομμάτι της φύσης στο σαλόνι σου. Σκεφτείτε το ως ένα statement κόσμημα και ένα μέρος του σαλονιού που θα εμπνεύσει τους φίλους, την οικογένειά σας και φυσικά εσάς να το χρησιμοποιήσετε. Πριν επιλέξετε σχήματα και στυλ, κάντε ένα βήμα πίσω και σκεφτείτε τη διακόσμησή σας. Σκεφτείτε το στυλ του καθίσματος σας και τα τραπέζια που περιλαμβάνονται στο δωμάτιο. Ποιο στυλ μικρού ξύλινου επιτραπέζιου φωτιστικού ταιριάζει στη διακόσμησή σας;

 

 

ξύλινο πορτατίφ

 

 

Μια διαφορετική προσέγγιση θα ήταν ότι εάν δεν ταιριάζει 100% με το υπόλοιπο δωμάτιο, θα μπορούσατε να το εισάγετε ως διαφορετική υφή. Παίξτε με τη μορφή και τη λειτουργία του, αναζητήστε το τέλειο μέρος, ερευνήστε πού τα στρώματά του θα παρέχουν ατμοσφαιρικό φωτισμό για να δώσουν λίγη ζωή στο δωμάτιό σας.

Συμφωνούμε λοιπόν ότι η επιλογή του σωστού μικρού ξύλινου επιτραπέζιου φωτιστικού για το σαλόνι σας θα μπορούσε να είναι εξίσου σημαντική με την επιλογή του κύριου φωτιστικού σας για παράδειγμα. Θα πρέπει επίσης να ταιριάζει στο στυλ του σαλονιού σας, αυτό είναι ξεκάθαρο πλέον. Είναι παραδοσιακό, μοντέρνο ή ακόμα και minimal; Έχοντας όλα αυτά κατά νου, εξαρτάται ποιο σχήμα ή στυλ ταιριάζει περισσότερο στον χώρο σας.

 

 

επιτραπέζιο ξύλινο φωτιστικό

 

Πώς να το τοποθετήσετε στο σαλόνι σας;

Θα μπορούσε να ρωτήσει κανείς πού θα βάλω το μικρό μου ξύλινο επιτραπέζιο φωτιστικό για να έχω τον μέγιστο φωτισμό του και να νιώσω τη μέγιστη θαλπωρή.

Ξεκινώντας από τις σκοτεινές γωνίες, η τοποθέτηση ενός ξύλινου επιτραπέζιου φωτιστικού εκεί θα κάνει το δωμάτιο να νιώσει μεγαλύτερο και θα φωτίσει πλήρως τον χώρο. Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για τα μικρά ξύλινα επιτραπέζια φωτιστικά; Το μέγεθός τους σάς επιτρέπει να είστε δημιουργικοί και να τα τοποθετείτε κυριολεκτικά οπουδήποτε στο σαλόνι θέλετε. Μέρη όπως καναπέδες ή πολυθρόνες θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν τον ενθουσιασμό κάποιου που θα σας επισκεφτεί. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι κανένα από τα επιτραπέζια φωτιστικά δεν θα διαταράξει τη ροή μιας συζήτησης ή ενός μικρού υπνάκου σε οποιοδήποτε σαλόνι.

Υπάρχει περίπτωση το σαλόνι σας να κοιτάζει προς τα βόρεια χωρίς να το γεμίζουν οι άμεσες ακτίνες του ήλιου. Πρέπει να σκεφτούμε λίγο περισσότερο που πρέπει να τοποθετηθεί ένα μικρό ξύλινο επιτραπέζιο φωτιστικό. Σε αυτή την περίπτωση, θα μπορούσατε να τοποθετήσετε τα φωτιστικά σας σε παραμετρικό σχηματισμό για να συμπληρώσετε το κεντρικό σας κομμάτι φωτισμού.

Όλοι έχουμε θησαυρούς στο σαλόνι μας. Πιστεύουμε στη μοναδικότητά τους και ότι κανείς άλλος δεν τα έχει. Γιατί δεν τα φωτίζουμε με ένα επιτραπέζιο φωτιστικό; Βάλτε λίγο επιπλέον φωτισμό και τονίστε αυτόν τον μικρό θησαυρό όπως αυτός ο Βούδας στην παρακάτω εικόνα.

 

 

ξύλινο επιτραπέζιο φωτιστικό αναμμένο

 

Pro tip!!!!

Να μετράτε πάντα το μέγεθος της σκιάς. Τα μεγαλύτερα καπέλα μπορεί να μην ταιριάζουν δίπλα σε έναν χαλαρό καναπέ. Τα μικρά καπέλα μπορεί να μην ταιριάζουν σε μια σκοτεινή γωνία.

Η συμβουλή μας λοιπόν εδώ είναι να προσέχετε το μέγεθος του ξύλινου επιτραπέζιου φωτιστικού ώστε να συμπληρώσει τον χώρο που θα τοποθετηθεί.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο