Πώς να φέρετε το Japandi στυλ στο σπίτι σας: Συμβουλές και ιδέες για το 2022

Πώς να φέρετε το Japandi στυλ στο σπίτι σας: Συμβουλές και ιδέες για το 2022

 

Έχετε ακούσει ποτέ για το στυλ εσωτερικής διακόσμησης Japandi στο παρελθόν; Ξέρετε ότι μπορεί να έχετε ήδη στοιχεία του συγκεκριμένου στυλ στο σπίτι σας;

Καλώς ήρθατε σε άλλο ένα άρθρο της Dezaart. Σήμερα θα μιλήσουμε για το στυλ Japandi και πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας χρησιμοποιώντας ιδέες από αυτήν την ενδιαφέρουσα αλλά και μοναδική τάση διακόσμησης.

 

Εισαγωγή στο lifestyle του Japandi

 

Από πού προήλθε το Japandi;

Το Japandi είναι ένα μείγμα ιαπωνικού και σκανδιναβικού στυλ, εξ ου και η λέξη Japandi (από την Ιαπωνία και τη Σκανδιναβία).

Ναι Τεό το καταλάβαμε, αλλά τι σημαίνει στην αυτό πρακτικά; Εντάξει εντάξει, έχετε δίκιο θα αναλύσω περισσότερο το θέμα. Λοιπόν, το Japandi έχει επιρροές και από τα δυο στυλ συνδυασμένα σε ένα τέλειο μείγμα που εναρμονίζει και τους δύο κόσμους σε μια μεγάλη μοντέρνα εσωτερική τάση. Το Japandi συγκεντρώνει τη φράση «το λιγότερο είναι περισσότερο». Η απλότητα είναι το κλειδί εδώ με έμφαση στη δημιουργία μιας ζεστής αλλά και φιλικής ατμόσφαιρας. Μιλάμε για γήινο μινιμαλισμό και οργανικό μοντερνισμό, δηλαδή Wabi Sabi και Hygge μαζί. Το Wabi Sabi είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία για να εκφράσει την ομορφιά του ατελούς και το πώς η αποδοχή της παροδικότητας θα μπορούσε να αλλάξει την κοσμοθεωρία σας. Το Hygge, από την άλλη πλευρά, είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται στη σκανδιναβική γλώσσα και υποδηλώνει τη θαλπωρή και την ευχαρίστηση.

 

wani sabi

 

 Το Japandi δημιουργήθηκε με ένα απλό σχέδιο, να συνδυάσει τον ιαπωνικό μινιμαλισμό με τον σκανδιναβικό μοντερνισμό. Η βασική του τακτική είναι να προσφέρει θαλπωρή στους κατοίκους ενός σπιτιού χρησιμοποιώντας οπτικά στοιχεία από ξύλο ή άλλα υλικά.

 

Βασικά στοιχεία του Japandi Style

 

1 - Less is more vibe

Όλα τα δωμάτια σε στυλ Japandi έχουν ήρεμη και καθαρή αίσθηση. Οι τυχαίες φιγούρες και οι ακατάστατες επιφάνειες δεν ανήκουν σε αυτή την εσωτερική διακόσμηση. Αδειάζοντας το χώρο σας και αφαιρώντας αντικείμενα που δεν είναι σημαντικά ή λειτουργικά, πλησιάζετε ένα βήμα πιο κοντά σε μια Less is more διακόσμηση και μια συνολικά καθαρή αισθητική.

Συμβουλή: Ακολουθήστε τον κανόνα one touch roule που σημαίνει, μην αφήνετε εργασίες για αργότερα. Διπλώστε τα ρούχα σας όταν στεγνώσουν, καθαρίστε το τραπέζι σας όταν είναι η ώρα. Μην αφήνετε πράγματα για αργότερα.

 

japandi style


2 - Φέρτε τη φύση μέσα

Το κύριο χαρακτηριστικό του Japandi είναι ο φιλικός προς το περιβάλλον προσανατολισμός που χρησιμοποιεί βιώσιμα υλικά. Αν εμβαθύνουμε στην ανάλυση τόσο των ιαπωνικών όσο και των σκανδιναβικών στυλ, θα καταλάβουμε πώς η φύση και η ομορφιά της παίζουν σημαντικό ρόλο στη διακοσμητική τους φιλοσοφία. Για παράδειγμα, επιλέξτε ένα φυτό εσωτερικού χώρου αντί για πολύχρωμες συνθέσεις λουλουδιών ή προτιμήστε τα χειροποίητα προϊόντα από τα βιομηχανοποιημένα έπιπλα. Η χρήση κεραμικών, για παράδειγμα, θα δώσει στο χώρο σας αυθεντικότητα και ατομικισμό.

Συμβουλή: Τα κύρια χρώματα για να ντύσετε γήινα τα δωμάτια σας είναι οι αποχρώσεις του πράσινου.

japandi style

3 - Μίνιμαλ επίπλωση

Χαρακτηριστικό του Japandi design είναι η επιλογή της επίπλωσης. Συνήθως, μια πρώτη επιλογή εδώ θα ήταν τα μοντέρνα έπιπλα τοποθετημένα σε ένα δωμάτιο με πολύ χώρο ενδιάμεσα. Στη διακόσμηση Japandi, όλα τα έπιπλα πρέπει να αναπνέουν, δηλαδή να έχουν άφθονο χώρο γύρω τους.

Συμβουλή: Αναμείξτε τόνους ξύλου για να αποκτήσετε αυτή τη φυσική αίσθηση. Στον Japandi εσωτερικούς χώρους, η ανάμειξη αποχρώσεων ξύλου από καρέκλες, τραπέζια ή ξύλινα κρεμαστά φωτιστικά θα φέρει σημάδια θαλπωρής μέσα στο σπίτι σας.


japandi style

4 - Statement κομμάτια φωτισμού από ξύλο

Όπως όλοι γνωρίζουμε ή δεν γνωρίζουμε, το ξύλο είναι ένα από τα κύρια στοιχεία τόσο στην ιαπωνική όσο και στη σκανδιναβική αισθητική. Τι γίνεται με ένα ξύλινο κρεμαστό φωτιστικό όμως; Ένα μίνιμαλ κομμάτι φωτισμού πάνω από το τραπέζι του σαλονιού ή το πάγκο της κουζίνας σας;

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, ένα ξύλινο κρεμαστό φωτιστικό σε στυλ Japandi είναι το τελευταίο αλλά ίσως ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στην προσπάθειά να μεταμορφώσετε τον χώρο σας. Οι ακτίνες φωτός που θα διαχέονται στον χώρο σας θα ζωντανέψουν τα έπιπλά σας, θα φωτίσουν τυχόν σκοτεινές γωνίες και θα ενώσουν όλο το δωμάτιό παρά τα κενά ανάμεσα στα έπιπλά σας.

Ξέρετε τι άλλο θα φέρει ένα ξύλινο κρεμαστό φωτιστικό; Θαλπωρή και αρμονία, γιατί το ξύλο θα φέρει την ουσία ενός φυσικού στοιχείου. Έτσι, αποκτήσατε και τα δύο, ένα μίνιμαλ statement έπιπλο, έχετε κάτι από τη φύση στο σπίτι σας και, τέλος, την less is more αισθητική ενός μίνιμαλ ξύλινου κρεμαστού φωτιστικού.

Είναι μια κατάσταση win-win.

Συμβουλή: Για να το κάνετε super Japandi, προσπαθήστε να βρείτε ένα ξύλινο κρεμαστό φωτιστικό από φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Επιλέξτε ελαφριές, φυσικές αποχρώσεις ξύλου. Αυτό θα είναι το κερασάκι στην κορυφή της τούρτας.


 ξύλινο κρεμαστό φωτιστικό

Μοντέρνο ξύλινο φωτιστικό

Ανακεφαλαίωση

Τι μάθαμε λοιπόν σήμερα;

Πρώτον, το στυλ Japandi είναι ένας συνδυασμός ιαπωνικής και σκανδιναβικής αισθητικής που φέρνει ζεστασιά και θαλπωρή στους εσωτερικούς σας χώρους. Τα κύρια χαρακτηριστικά είναι η ηρεμία και οι τακτοποιημένοι χώροι. Να θυμάστε ότι εδώ το λιγότερο είναι περισσότερο.

Τέλος, η επιλογή γήινων αποχρώσεων είναι το βασικό στοιχείο κατά τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων. Επιπλέον, ένα ξύλινο κρεμαστό φωτιστικό θα φέρει την αίσθηση ενός φυσικού στοιχείου και μια σύνδεση με την φύση.

 

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο