Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος κρεμαστού φωτιστικού για το διάδρομο (φουαγιέ) του σπιτιού σας;

Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος κρεμαστού φωτιστικού για το διάδρομο (φουαγιέ) του σπιτιού σας;

Ο διάδρομος του σπιτιού σας είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους στη σύγχρονη διακόσμηση, καθώς δίνει την πρώτη εντύπωση του σε κάποιον. Υπάρχουν βέβαια είδη σπιτιών στα οποία απουσιάζει ο διάδρομος αρχιτεκτονικά ή ακόμη χειρότερα υπάρχει, αλλά περνάει απαρατήρητος.

Το φουαγιέ αξίζει μία ξεχωριστή μεταχείριση, αφού εκπέμπει την προσωπικότητά σας. Πάμε να το δούμε μαζί.


Τα φωτιστικά αλλάζουν όλη την φύση ενός χώρου και ειδικά, στο μέρος που είναι η είσοδος του σπιτιού σας, η επιλογή τους είναι εξαιρετικά σημαντική.

Ποιο είναι η σωστή απόσταση που πρέπει να έχει το κρεμαστό φωτιστικό από το πάτωμα;

Υπάρχει ένας γενικός κανόνας για τους διακοσμητές εσωτερικών χώρων. Το φωτιστικό πρέπει να τελειώνει στα 2μ απόσταση από το πάτωμα. Βέβαια, αυτό είναι ανάλογα με το ύψος το ταβανιού.

 

διάμετρος κρεμαστού φωτιστικού

 

Είναι σημαντικό να καταλαβαίνουμε την αντιστοιχία του μεγέθους (ύψους και φάρδους) του φωτιστικού που μας ενδιαφέρει και το θέλουμε στον χώρο μας σε σχέση με αυτόν. Έτσι, ώστε να δίνει ένα καλαίσθητο αποτέλεσμα και να μη λειτουργεί αντίθετα στην χαλάρωση και τα θετικά συναισθήματα ευεξίας και άνεσης που πρέπει να προκαλεί μία οικία. Για αυτό το λόγο πρέπει να μετρήσουμε το μήκος και το πλάτος του χώρου και ο αριθμός που θα προκύψει, θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε το σωστό κρεμαστό φωτιστικό. Για παράδειγμα, σε ένα δωμάτιο 10χ10, το φωτιστικό σας πρέπει να έχει διάμετρο 30 εκ. για να διαχέεται το απαραίτητο φως.

Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων τονίζουν πως, αν το φουαγιέ σας είναι ψηλοτάβανο θα πρέπει να υπολογίζετε επιπλέον 7-10εκ στη διάμετρο του φωτιστικού της αρεσκείας σας.

 

Τί μήκος πρέπει να έχει το κρεμαστό φωτιστικό μου;

Είναι φυσικό το ύψος του δωματίου να σχετίζεται με το μήκος του κρεμαστού φωτιστικού που καλείστε να επιλέξετε. Οι περισσότεροι διακοσμητές υποστηρίζουν ότι το φωτιστικό της επιλογής μας πρέπει να είναι 5 εκ μήκος για κάθε 1 μέτρο απόστασης του ταβανιού από το δάπεδό μας. Για παράδειγμα, για ένα μέσο ταβάνι ύψους 2μ το κατάλληλο φωτιστικό πρέπει να είναι πέρι τα 50-75εκ μήκους.

 

Φωτιστική απόδοση

 

Αφού καταλήξετε στο ύψος και στο μέγεθος που πρέπει να έχει το κατάλληλο φωτιστικό για το σπίτι σας, είναι η ώρα να αποφασίσετε για το πόσο φωτισμό θέλετε αλλά, κυρίως, πόσο είναι σωστό να έχει η είσοδος του σπιτιού σας. Φυσικά, τα επίπεδα φωτισμού είναι πολλά και είναι αντίστοιχα της απόδοσης του φωτισμού από τους λαμπτήρες. Μπορούμε να βοηθήσουμε και σε αυτό το βήμα, μην ανησυχείτε. Πολλαπλασιάζοντας το μήκος με το πλάτος του δωματίου και το αποτέλεσμα αυτού το πολλαπλασιάζετε επί 1,5. Ο αριθμός που προκύπτει είναι η φωτιστική απόδοση που χρειάζεστε.



Φίλοι μας, μη γεμίσετε το κεφάλι σας με μαθηματικές πράξεις και προβλήματα. Το κυριότερο είναι να βρείτε και να επιλέξετε ένα κρεμαστό φωτιστικό που να σας αρέσει και να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα σας, γεμίζοντας μοναδικά τον χώρο σας και αφήνοντας τη μοναδική υπογραφή του.



Το κρεμαστό φωτιστικό δεν είναι μόνο ανάγκη για φως τις νυχτερινές ώρες, είναι και αξεσουάρ υψηλής αισθητικής. Για αυτό και η Dezaart ξεχωρίζει. Δείτε μερικές προτάσεις μας.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο