Παραμετρικός Σχεδιασμός- Γνωρίστε το Μέλλον της Εσωτερικής Διακόσμησης

Παραμετρικός Σχεδιασμός- Γνωρίστε το Μέλλον της Εσωτερικής Διακόσμησης

Οι τάσεις της εσωτερικής διακόσμησης (interior design) ακολουθούν την κάθε εποχή και τα χαρακτηριστικά της. Σήμερα, με την εξέλιξη της τεχνολογίας, τη συνεχή ροή πληροφοριών και την ανάγκη του ανθρώπου να μην χάσει την επαφή του με την φύση, οι αρχιτέκτονες και διακοσμητές εισήγαγαν ένα ακόμη φρέσκο και ασυνήθιστο ρεύμα. Τα parametrics. Πάμε να μάθουμε περισσότερα για αυτά μαζί;

παραμετρικός σχεδιασμός

Πώς γεννήθηκαν τα Parametrics;

Η Zaha Hadid, αρχιτέκτονας με κλίση στην αποδόμηση και τα φουτουριστικά μοτίβα είναι εκείνη που δημιούργησε για πρώτη φορά παραμετρικά σχέδια. Είμαστε στη δεκαετία του ΄80 με τις έντονες κοινωνικές αλλαγές που αποτυπώνονται σε κάθε δημιουργικό τομέα με έντονα χρώματα, abstract σχέδια, προτάσεις που απαιτούν την αλλαγή και την απόσταση από καθετί ευθύγραμμο και αυστηρό.

παραμετρική εσωτερική διακόσμηση

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της παραμετρικής διακόσμησης;

Αυτή η ριζοσπαστική διακόσμηση έχει αισθητικά και πρακτικά στοιχεία. Είναι ένα στυλ που στηρίζεται στα σύγχρονα υπολογιστικά προγράμματα, στην γεωμετρία και την απόδοση όσο πιο φυσικών ροών και σχημάτων γίνεται. Γωνίες και ευθείες παραμερίζονται ενώ τη θέση τους παίρνουν οι καμπύλες και η φυσική ροή των κυμάτων όπως τα βλέπουμε στο νερό, στους αμμόλοφους και σε υφές όπως του ξύλου ή της πέτρας. Σημαντικότερο στοιχείο της είναι η ένωση του σύγχρονου ανθρώπου των μεγάλων πόλεων με το φυσικό περιβάλλον.

παραμετρικό φωτιστικό σε καθιστικό

Πώς θα διακοσμήσετε παραμετρικά τον χώρο σας;

Τα παραμετρικά διακοσμητικά θέλουν ειδικό σχεδιασμό, οπότε δε μπορείτε να τα κατασκευάσετε μόνοι σας. Είναι υφές τοίχου, καθίσματα, πάγκοι ή φωτιστικά που κατασκευάζονται μόνο από αρχιτέκτονες και designer experts καθώς, κάθε μέρος τους είναι μια γεωμετρική μορφή διαφορετικού σχήματος. Το αποτέλεσμα είναι απλά εντυπωσιακό!


Η αισθητική τους είναι εκλεπτυσμένη, οι γραμμές τους αδιάσπαστες ώστε να αποδίδουν τη συνέχεια του κύκλου της φυσικής ζωής ενώ, ταυτόχρονα, δεν χάνουν καθόλου τη λειτουργικότητά τους. Συνδυάζονται εύκολα τόσο σε κλασικού τύπου χώρους όσο και σε πιο μοντέρνους. Πειραματιστείτε προσθέτοντας στο minimal ή Scandinavian styled σπίτι σας, ένα parametric κρεμαστό φωτιστικό που θα τραβήξει την προσοχή!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο