Κρεμαστά Μονόφωτα ή Πολύφωτα Φωτιστικά: Ποια είναι τα ιδανικά για τον χώρο σας;

Κρεμαστά Μονόφωτα ή Πολύφωτα Φωτιστικά: Ποια είναι τα ιδανικά για τον χώρο σας;

Αναρωτιέστε τί είδους κρεμαστό φωτιστικό να επιλέξετε; Μονόφωτο ή Πολύφωτο ταιριάζει στον χώρο σας και θα τον αναδείξει κεντρίζοντας το ενδιαφέρον; Υπάρχει τελικά ουσιαστική διαφορά ή πρόκειται μόνο για το αισθητικό αποτέλεσμα.

Η ομάδα της Dezaart φέρνει ένα ακόμη blog post για να σας απαντήσει και σε αυτό το θέμα.

 

Κόστος Μονόφωτου VS Πολύφωτου

Εντάξει, το γνωρίζουμε πως τα μονόφωτα φωτιστικά κινούνται σε φθηνότερα επίπεδα τιμών αναλογικά με τα πολύφωτα. Βέβαια, αυτό εξαρτάται από το σχέδιό τους αλλά αυτός είναι ο γενικός κανόνας.

 

FAT BALLOON Κρεμαστό Φωτιστικό Ξύλινο Μονόφωτο Καφέ Ε-27 45x42RHOMBUS ORBIT Κρεμαστό Φωτιστικό Ξύλινο Μονόφωτο Καφέ Ε-27 48x46ELLIPTIC ORBIT Κρεμαστό Φωτιστικό Ξύλινο Μονόφωτο Καφέ Ε-27 31x53

 

Εγκατάσταση Μονόφωτου VS Πολύφωτου

Τα πολύφωτα είθισται να τοποθετούνται με ισχυρές αναρτήσεις (αλυσίδες) για να υποστηρίζουν το μεγάλο βάρος τους.

Στα μονόφωτα φωτιστικά από την άλλη, η ανάρτησή τους είναι κορδόνι ή καλώδιο διαφόρων ειδών, γεγονός που διευκολύνει ιδιαίτερα τη τοποθέτησή τους. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε με ασφάλεια μόνοι σας, ενώ για τα πολύφωτα συνιστάται η επίσκεψη ηλεκτρολόγου.

 

Στυλιστικά Στοιχεία Μονόφωτου VS Πολύφωτου

Ένα μονόφωτο κρεμαστό ίσως θεωρείται μίνιμαλ επιλογή. Όντως επιλέγεται περισσότερο από άτομα που προτιμούν τις λιτές γραμμές και τη σκανδιναβική διακόσμηση. Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρετικά ενδιαφέροντα σχέδια μονόφωτων φωτιστικών, τα οποία μπορούν να κάνουν τον χώρο σας να ξεχωρίσουν τραβώντας την προσοχή.

Αντίθετα, τα πολύφωτα φωτιστικά είναι οπωσδήποτε showpieces. Είναι ο χαρακτήρας τους και η μορφή τους που κατασκευάζονται με τον γνώμονα να αποτελούν μέρος της διακόσμησης, πέρα από τη λειτουργικότητά τους. Υπάρχει λόγος που τα συναντούμε στα μέρη του σπιτιού που συναντούμε περισσότερο κόσμο για να ελκύουν με την κομψότητα τους και το τρόπο που αποδίδουν τον φωτισμό.

 

ξύλινο κρεμαστό φωτιστικό και πολυέλαιος

Χρηστικότητα Μονόφωτου VS Πολύφωτου

Μπορεί το στυλ και τα μεγέθη να διαφέρουν αλλά στην εσωτερική διακόσμηση ακολουθούνται συγκεκριμένοι άξονες. Για παράδειγμα, όταν θέλετε να δώσετε μεγάλης εμβέλειας φωτισμό με ένα μόνο κρεμαστό φωτιστικό, τότε σίγουρα να επιλέξετε ένα πολύφωτο για το κέντρο του χώρου, ας πούμε του σαλονιού.

Από την άλλη πλευρά, ένα μονόφωτο είναι πιο εύκολο να το συνδυάσετε εξαιτίας του μικρού μεγέθους του. Ακόμη και στις περιπτώσεις που θέλετε μεν κάτι απλό αλλά να έχει και φωτιστική απόδοση, μπορείτε να τοποθετήσετε δύο μονόφωτα σε διαφορετικές πλευρές του μέρους του σπιτιού. Έτσι θα πετύχετε τον έντονο φωτισμό αλλά και catch-eye αισθητικά αποτελέσματα.

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο