Η κατασκευή ενός ξύλινου κρεμαστού φωτιστικού

Η κατασκευή ενός ξύλινου κρεμαστού φωτιστικού

Στη Dezaart μοιραζόμαστε το πάθος μας για τη δημιουργία και τον πρωτότυπο σχεδιασμό προϊόντων από ακατέργαστες πρώτες ύλες. Τα κρεμαστά φωτιστικά από ξύλο ήταν η πρώτη ιδέα που εφαρμόσαμε και φέρνουμε κοντά σας τελειοποιώντας συνεχώς τη τεχνική μας και το σχεδιασμό τους. Οι δημιουργίες μας προορίζονται για να φωτίσουν ιδιαίτερα τον προσωπικό ή επαγγελματικό χώρο σας.


Η οικολογική ταυτότητά μας είναι μέρος της φιλοσοφίας μας, για αυτό και τα προϊόντα μας κατασκευάζονται με το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στο φυσικό περιβάλλον. Ακολουθούμε τεχνικές προδιαγραφές υψηλού επιπέδου και χρησιμοποιούμε οικολογικά, μη τοξικά υλικά στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό.


Τεχνικά, είναι συγκεκριμένα τα βήματα της παραγωγικής διαδικασίας για να έχουμε άριστα αποτελέσματα σε σύντομο διάστημα.

 

σημύδα

 

Το είδος ξυλείας που χρησιμοποιούμε (MDF, σημύδα) προέρχεται από δασικές πηγές υπεύθυνης διαχείρισης (πιστοποίηση FSC). Έχει καθοριστικό ρόλο στο τρόπο παραγωγής αλλά και για το αισθητικό αποτέλεσμα.


Το MDF είναι το πιο διαδεδομένο είδος τεχνητής ξυλείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Προκύπτει από μη τοξικές διαδικασίες και είναι εξαιρετικής αντοχής στον χρόνο και την καθημερινή χρήση. Για αυτούς τους λόγους προτιμάται για οικιακά είδη και διακοσμητικά εσωτερικών χώρων.


Η σημύδα, είδος ξυλείας κόντρα πλακέ είναι εξίσου ευρέως διαδεδομένη. Χάρη στην αντοχή της και την φυσική σύσταση και εικόνα της θεωρείται υλικό υψηλών προδιαγραφών και εξαιρετικής ποιότητας για την κατασκευή ξύλινων επίπλων και ειδών διακόσμησης.

 

βαφή σημύδας


Οι λιτές πρωτότυπες γραμμές στο σχεδιασμό δεν εξυπηρετούν μόνο το μινιμαλισμό ή τη σκανδιναβική ατμόσφαιρα αλλά την ευκολότερη οργάνωση και τελείωση της γραμμής παραγωγής.


Παράλληλα, τα κρεμαστά φωτιστικά μας θέλουμε να είναι κατάλληλα και ασφαλή για εσωτερική χρήση, οπότε τηρούνται οι διαδικασίες και ο έλεγχός τους με βάθος και υπευθυνότητα.

 

κοπή με cnc λέιζερ

 

Τα σχέδια των μοντέλων μας, τα οποία είναι έμπνευση του αρχιτέκτονα και της ομάδας σχεδιασμού της Dezaart, αποθηκεύονται στη μνήμη του CNC laser και μέσω υπολογιστή, για κάθε παραγγελία, επιλέγονται από τον υπεύθυνο παραγωγής τα ανάλογα δεδομένα.

Το λέιζερ για την κοπή υλικών αποτελείται από ένα CNC που εκτελεί κάποιον κώδικα G-κώδικα που κατευθύνει την κεφαλή λέιζερ, ώστε να γίνει η κοπή του επιθυμητού σχέδιου πάνω στο ξύλο. Η εστιασμένη ακτίνα λέιζερ κατευθύνεται στο MDF ή την σημύδα, το οποίο στη συνέχεια καίγεται, αφήνοντας μια επιφάνεια κοπής με ένα υψηλής ποιότητας φινίρισμα.

 

κοπή με cnc λέιζερ


Οι ξυλουργικές αυτοματοποιημένες εργασίες με κοπτικά μηχανήματα laser προσφέρουν υψηλότερη παραγωγικότητα και ασφάλεια των εργαζομένων. Επιλέγουμε την ισχύ του CNC, το ξυλόφυλλο που θα επεξεργαστούμε και τα προαιρετικά συστήματα αυτοματισμού ούτως ώστε να ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά του κάθε μοντέλου κρεμαστού φωτιστικού.

 

κομμάτια ξύλινου φωτιστικού

 

Με την αποτύπωση του σχεδίου αφαιρούνται τα ξυλόφυλλα από το κοπτικό μηχάνημα, καθαρίζονται από ίχνη της διαδικασίας και ελέγχονται για ατέλειες. Στη συνέχεια, παραδίδονται για πακετάρισμα και αποστολή. Περνούν ποιοτικό έλεγχο ενώ συσκευάζονται ανάλογα με το μέγεθος των μερών τους, αφού αποστέλλονται σε μεμονωμένα κομμάτια για μεγαλύτερη ασφάλεια. Εσωτερικά περιβάλλονται από ανακυκλώσιμα υλικά προστασίας και πλήρωσης (φελιζόλ, αεροπλαστ, ειδικά προστατευτικά γωνίας). Συνοδεύονται από τα σετ ηλεκτροδότησης (ντουί και υφασμάτινο καλώδιο σε διαφορετικές αποχρώσεις) και το φυλλάδιο οδηγιών.

 

πακετάρισμα ξύλινων κρεμαστών φωτιστικών

 

Έτοιμο για να έρθει κοντά σας!

Μπορείτε να βρείτε τα ξύλινα κρεμαστά φωτιστικά μας ΕΔΩ!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο