4 Tips Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης Σπιτιού

4 Tips Χριστουγεννιάτικης Διακόσμησης Σπιτιού

Τα Χριστούγεννα είναι μία από τις πιο ευτυχισμένες μέρες του χρόνου και η διακόσμηση του χώρου μας είναι ένα από τα στοιχεία που τα κάνει μία τόσο ξεχωριστή και αγαπημένη γιορτή. Πολλοί στολίζουν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο από τις αρχές του Νοεμβρίου ενώ άλλοι προτιμούν την τελευταία στιγμή. Από την τραπεζαρία, το τζάκι, τη βιβλιοθήκη μέχρι και ολόκληρο το σαλόνι σου, δεν υπάρχει χώρος που δεν μπορεί να φορέσει τα γιορτινά του! Τι θα έλεγες λοιπόν να πάρεις μερικές ιδέες για τη φετινή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σου;

Στρώματα Λευκού για Μίμηση του Χιονιού

Συνεχίζοντας την τάση να φέρνουμε τις χιονισμένες μέρες των Χριστουγέννων σε εσωτερικούς χώρους, τα λευκά διακοσμητικά θα είναι μια τεράστια τάση φέτος. Για να προσθέσουμε βάθος και διαφοροποίηση, θα δούμε μια αύξηση στα απαλά λευκά σε συνδυασμό με το ανάγλυφο λευκό, δημιουργώντας την τέλεια εορταστική αίσθηση στα σπίτια μας.

Μίμηση του Χιονιού

Χριστουγεννιάτικα Μαξιλάρια για το Σαλόνι σου

Ένας πολύ απλός τρόπος για να φέρεις τα Χριστούγεννα στο σπίτι σου είναι τα μαξιλάρια. Μερικές μικρές πινελιές χρώματος θα μεταμορφώσουν τη διακόσμηση του χώρου σου με ελάχιστο κόστος! Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να στολίσεις τον καναπέ σου, σαν αυτοσχέδιο πουφ δίπλα στο τζάκι ή να τα τοποθετήσεις στις καρέκλες της τραπεζαρίας. Ειδικά σε ένα μικρό χώρο, αυτά τα διακοσμητικά στοιχεία θα σου φτιάξουν τη διάθεση.

Χριστουγεννιάτικα μαξιλάρια

Φυσικά Υλικά

Μια διαχρονική ιδέα χριστουγεννιάτικης διακόσμησης είναι η χρήση φυσικών υλικών, όπως είναι τα κουκουνάρια, το έλατο, ο ευκάλυπτος και το πεύκο. Τα κουκουνάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους και μπορείτε να τα βρείτε σε πολλά διαφορετικά σχήματα και μεγέθη που ταιριάζουν παντού. Μπορείτε να τα συμπεριλάβετε στον στολισμό των τραπεζιών, στους πάγκους ή ακόμα και στα παράθυρα και τις πόρτες ως μέρος των χριστουγεννιάτικων στεφανιών σας. Για τη διακόσμηση των στεφανιών σας μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε φύλλα από έλατο ή τις μακριές βελόνες του πεύκου μαζί με άνθη.

χριστουγεννιάτικα κουκουνάρια

Στολίδια παντού

Αν δεν είσαι του μινιμαλιστικού στιλ, γέμισε το σπίτι για να νιώσεις Χριστούγεννα. Ξεκίνα την διακόσμηση από το κέντρο , δηλαδή εκεί που είναι το χριστουγεννιάτικο δέντρο και επέκτεινέ την προς την περιφέρεια. Στόλισε τους τοίχους, τις πόρτες, τα τραπεζάκια, τους πάγκους, τις σκάλες, το τζάκι... Βάλε χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, χριστουγεννιάτικες κάρτες, χριστουγεννιάτικα σπιτάκια, χριστουγεννιάτικα στεφάνια και χριστουγεννιάτικες κούπες.

χριστουγεννιάτικα στολίδια

Τελευταίο αλλά και ίσως το σημαντικότερο για ένα χριστουγεννιάτικο σπίτι είναι ο φωτισμός. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή να δημιουργήσετε μια γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας. Ο φωτισμός αφορά τα λαμπάκια led που θα κρέμονται στο δέντρο σας και στους τοίχους του σπιτιού αναβοσβήνοντας αλλά και τα φωτιστικά σας που θα προσθέσουν design και ζεστασιά. 

Βρείτε τα ιδανικά Χριστουγεννιάτικα φωτιστικά για να διακοσμήσετε το σπίτι σας ή να κάνετε το ιδανικό δώρο στα αγαπημένα σας πρόσωπα ΕΔΩ!

Χριστουγεννιάτικα φωτιστικά dezaart

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο