Πως να επιλέξετε τα κατάλληλα κρεμαστά φωτιστικά για τον πάγκο της κουζίνας σας

Πως να επιλέξετε τα κατάλληλα κρεμαστά φωτιστικά για τον πάγκο της κουζίνας σας

 

Σχεδιάστε τον φωτισμό του πάγκου της κουζίνας σας ακολουθώντας απλές οδηγίες για την λειτουργικότητα , το στυλ, το ύψος και πολλά άλλα.

Είτε θέλετε να φωτίσετε μια ένα συγκεκριμένο μέρος της κουζίνας είτε να αλλάξετε τη διακόσμησή σας, ο σωστός φωτισμός κάνει τη διαφορά σε ένα δωμάτιο. Αλλά προτού ξεκινήσετε την επιλογή φωτιστικών, είναι σημαντικό να εξετάσετε τον τύπο φωτός που χρειάζεστε. Ο φωτισμός περιβάλλοντος, για παράδειγμα, χρησιμοποιείται ως φωτισμό γενικής χρήσης, ενώ ο φωτισμός για τις εργασίες σας εστιάζει το φως σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Ο φωτισμός έμφασης αναδεικνύει συγκεκριμένες περιοχές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διακοσμητικό στοιχείο. Ενώ ορισμένα φωτιστικά είναι κατάλληλα για διαφορετικές ανάγκες, τα κρεμαστά φωτιστικά μπορούν να τα κάνουν όλα, γεγονός που τα καθιστά δημοφιλή επιλογή για φωτισμό κουζίνας.

Ο φωτισμός έρχεται σε τέσσερις βασικές μορφές και διαφορετικά στυλ μπορούν να επιτύχουν παρόμοια αποτελέσματα. Για αυτόν τον λόγο, είναι συνετό να ξεκινήσετε εξετάζοντας τον λειτουργικό τύπο φωτισμού που θέλετε να επιτύχετε, παρά τον τύπο ή το αισθητικό στυλ του φωτιστικού που επιθυμείτε.

 

Ας εξερευνήσουμε και τις τέσσερις βασικές μορφές του φωτισμού

 

Φωτισμός εργασίας

 

1 - Φωτισμός εργασίας

Αυτός είναι φωτισμός που φωτίζει μια συγκεκριμένη περιοχή για να σας βοηθήσει να βλέπετε καθαρά ενώ εργάζεστε. Για παράδειγμα, εάν θέλετε ένα φωτίσετε την περιοχή κοπής στην κουζίνα σας, θα ήταν σοφό να επιλέξετε ένα κρεμαστό φωτιστικό που ρίχνει το φως προς τα κάτω, κατά προτίμηση με ανοιχτό ή ημιδιαφανές κάτω μέρος για να βλέπετε καθαρά.

Συμβουλή: Εάν έχετε εγκαταστήσει ένα φωτιστικό και το φως είναι πολύ δυνατό, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν λαμπτήρα χαμηλότερης έντασης.

 

Φωτισμός πάγκου κουτζίνας

 ( Σκανδιναβικό Κρεμαστό Φωτιστικό )

2 - Ατμοσφαιρικός φωτισμός

Το αντίθετο του φωτισμού εργασίας ονομάζεται ατμοσφαιρικός φωτισμός. Αυτό το στυλ φωτισμού φωτίζει διακριτικά ολόκληρο το δωμάτιο, αντί να στοχεύει σε ένα σημείο. Σκεφτείτε το μέγεθος και το σχήμα του πάγκου της κουζίνας σας και επιλέξτε φωτιστικά που είναι σε ανάλογο μέγεθος. Μην φοβάστε να πάτε σε μεγάλα. Ακόμη και σε μικρότερους πάγκους, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μεγαλύτερα κρεμαστά φωτιστικά παρά σε μικροσκοπικά. Τα μεγαλύτερα φωτιστικά έχουν πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο και μπορούν να ζωντανέψουν μια ουδέτερη κουζίνα.

Συμβουλή: Αν τείνετε να χρησιμοποιείτε τον πάγκο σας περισσότερο για να περνάτε χρόνο απολαμβάνοντας το αγαπημένο σας snack παρά για προετοιμασία μαγειρέματος, εμπνευστείτε από τα τραπέζια των εστιατορίων και επιλέξτε ένα πιο απαλό φως που δημιουργεί μια οικεία διάθεση.

 φωτισμός έμφασης

 

3 - Φωτισμός έμφασης

Ο φωτισμός έμφασης αναδεικνύει ένα διακοσμητικό στον χώρο, όπως έναν ωραίο πίνακα ή ένα μικρό γυάλινο βάζο. Ο φωτισμός έμφασης είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να τονίσετε τα μοναδικά κομμάτια που έχετε επιλέξει για να στολίσετε τον χώρο σας. Επίσης, εάν έχετε έναν όμορφο πάγκο από ξύλο ή πέτρα, ένας διάχυτος φωτισμός θα σας βοηθήσει να αναδείξετε τους διάφορους τόνους του υλικού.

Συμβουλή: Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τοποθετήσετε έναν διακόπτη dimmer. Κάνοντας αυτό θα δημιουργήσετε ευελιξία και θα μπορείτε να έχετε έντονο φως για την κατά την διάρκεια προετοιμασίας του φαγητού και περισσότερο ατμοσφαιρικό φως κατά την διάρκεια του δείπνου.

 

Διακοσμητικός Φωτισμός

 ( Κρεμαστό φωτιστικό Stalactite )

4 - Διακοσμητικός φωτισμός

Ο διακοσμητικός φωτισμός έχει να κάνει όπως υποδηλώνει και το όνομα του περισσότερο με την διακόσμηση και πολύ λιγότερο εστιάζεται στον φωτισμό. Τα φωτιστικά παίζουν τεράστιο ρόλο σε αυτό το είδος καθώς πρέπει να είναι όμορφα και μοναδικά. Εάν έχετε ήδη επαρκή φωτισμό σε ένα δωμάτιο, μη διστάσετε να επιλέξετε ένα κρεμαστό φωτιστικό που θα φωτίζει απαλά και θα μαγνητίζει τα βλέμματα. Αν θέλετε ο φωτισμός σας να είναι πραγματικά εντυπωσιακός, αναζητήστε φώτα που δημιουργούν σκιές στο ταβάνι σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό με μια ελαφρώς ψηλή οροφή καθώς θα κλέβει τις εντυπώσεις.

Συμβουλή: Ένα φως που μπορεί να κάνει όλα τα παραπάνω, χωράει σε περισσότερες από μία κατηγορίες. Ένα φως μπορεί να είναι διακοσμητικό και ελκυστικό, ενώ εξακολουθεί να παρέχει αρκετό φωτισμό για να συμβάλει στη φωτεινότητα ολόκληρου του χώρου.

 

Κρεμαστό Φωτιστικό Κουζίνας

 

φωτιστικά πάγκου κουζίνας

( Κρεμαστό φωτιστικό Balloon )

Ενώ οι διακοσμητικές επιλογές για κρεμαστά φωτιστικά είναι τεράστιες, η εγκατάσταση είναι επίσης ένας βασικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη για τον φωτισμό κουζίνας. Κατά γενικό κανόνα, τα φωτιστικά πρέπει να κρέμονται 12-20 ίντσες κάτω από μια οροφή 8 ποδιών. Για κάθε επιπλέον πόδι ύψους, προσθέστε 3 ίντσες. Για παράδειγμα, σε κουζίνες με ύψος οροφής 9 ποδιών, το φωτιστικό πρέπει να κρέμεται 15-23 ίντσες παρακάτω.

Ο κανόνας του 3! Μία από τις βασικές οδηγίες σχεδιασμού για την επίτευξη ισορροπίας είναι να επαναλάβετε τα στοιχεία τρεις φορές. Κάθε νέα κουζίνα έχει πλέον ένα πάγκο κουζίνας με τρία μικρά κρεμαστά φωτιστικά. Ωστόσο, εάν έχετε ένα μικρότερο πάγκο κουζίνας, θα μπορούσατε για παράδειγμα να κρεμάσετε δύο μεγαλύτερα φωτιστικά από πάνω αντί να χρησιμοποιήσετε τρία μικρότερα.

 Συνδυάζοντας αποτελεσματικά αυτούς τους τέσσερις διαφορετικούς τύπους φωτισμού και λαμβάνοντας υπόψη τον σωστό τρόπο για να κρεμάσετε ένα φωτιστικό, μπορείτε να κάνετε την κουζίνα σας το πιο ντιζαϊνάτο δωμάτιο του σπιτιού σας.

 

κρεμαστά φωτιστικά πάγκου κουζίνας

 

Ελπίζω να εμπνευστήκατε από τις ιδέες μας. Μπορείτε πάντα να ρίξετε μια ματιά στον κατάλογό μας και να βρείτε μερικά από τα όμορφα κρεμαστά φωτιστικά μας για να διακοσμήσετε την κουζίνα σας!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

1 σχόλιο

Είναι τέλεια

Ελενη Βαρδάκη Τσουκάκη

Υποβάλετε ένα σχόλιο