Οι 4 κορυφαίες τάσεις φωτισμού που πρέπει να προσέξετε το 2022

Οι 4 κορυφαίες τάσεις φωτισμού που πρέπει να προσέξετε το 2022

Ο φωτισμός είναι ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων. Υπάρχουν χιλιάδες μελέτες που υποδεικνύουν ότι οποιαδήποτε μορφή φωτισμού θα μπορούσε όχι μόνο να επηρεάσει τη διάθεσή μας αλλά να μετατρέψει ένα μέρος σε κάτι μοναδικό.

Τι συμβαίνει όμως όταν είστε έτοιμοι να αγοράσετε το νέο σας φωτιστικό; Θα είναι οροφής, επιτραπέζιο ή κάτι εντελώς διαφορετικό;

Μην ανησυχείτε γιατί στην Dezaart σας παρουσιάζουμε με πολύ χαρά τις φετινές τάσεις φωτισμού.

 

1 - Μεγάλα Κρεμαστά Φωτιστικά

 

μεγάλο κρεμαστό φωτιστικό από ξύλο

 

 

Είχαμε συνηθίσει την απλότητα και τον μινιμαλισμό ως τη συνηθισμένη τάση του φωτισμού. Γι' αυτό πάντα επιλέγαμε μεσαία έως και μικρά φωτιστικά για να συνοδεύουν τον φυσικό φωτισμό και να δίνουν έναν μικρό τόνο φωτισμού κατά την διάρκεια της νύχτας.

Φέτος όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει καθώς τα μεγάλα φωτιστικά θα είναι το επίκεντρο. Οι ανοιχτοί χώροι αρχίζουν και γίνονται must το τελευταίο διάστημα και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους συμπληρώσετε και να τους διακοσμήσετε; Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί ένα μεγάλο φωτιστικό για να φωτίζει επαρκώς και να γεμίσει τον άδειο χώρο.

Αυτός ο τύπος χώρων χρειάζεται ένα κρεμαστό φωτιστικό που θα ξεχωρίζει, για να κάνει έντονη την παρουσία του με τα χαρακτηριστικά και τις ακτίνες φωτισμού του. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, επιλέξτε ένα μεγάλο φωτιστικό οροφής και εντυπωσιάστε τους φίλους και την οικογένειά σας με την επιλογή σας.

 

2 - Φωτισμός φιλικός προς το περιβάλλον

 

κρεμαστό φωτιστικό κατασκευασμένο από βιώσιμα υλικά

 

Καθώς περνούν τα χρόνια, η ανάγκη για προϊόντα φυσικά προς το περιβάλλον θα συνεχίσει να αυξάνεται. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν φωτιστικά από βιώσιμα υλικά για τα σπίτια τους. Η προστασία του περιβάλλοντος θα είναι πάντα μια τάση ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στην  βιομηχανία εσωτερικής διακόσμησης. Δεν πρόκειται μόνο για τους ενεργειακά αποδοτικούς λαμπτήρες, αλλά και για το υλικό κατασκευής του κρεμαστού φωτιστικού. Πάντα να επιλέγετε ξύλο αντί για μέταλλο, βοηθήστε το περιβάλλον επενδύοντας σε ένα ξύλινο κρεμαστό φωτιστικό.

 

3 - Μαύρες πινελιές ή ορείχαλκος

 

κρεμαστό φωτιστικό από ξύλο με φινιρίσματα

 

Ο ορείχαλκος έρχεται για να μείνει φέτος. Θα το βρείτε κυρίως σε συσκευές κουζίνας και γενική διακόσμηση σπιτιού, αλλά ναι, έρχεται και στα φωτιστικά. Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να συμπληρώσετε την διακόσμηση του εσωτερικού σας χώρου με ένα ορειχάλκινο κρεμαστό φωτιστικό σε σκανδιναβικό ντιζάιν.

Άλλο ένα trend φέτος είναι και ο ξύλινος φωτισμός με μαύρες υφές. Λευκό και μαύρο, ή ξύλο και μαύρο σε συνδυασμό θα είναι ένα κορυφαίο στυλ το 2022.

Σκεφτείτε την τραπεζαρία σας με ένα statement φωτιστικό με μαύρα φινιρίσματα. Εντυπωσιακό δεν είναι;

 

4 - Η απλότητα και ο μινιμαλισμός θα είναι πάντα επίκαιρα

 

μίνιμαλ ξύλινο φωτιστικό κρεμαστό

 

Ναι, το ξέρουμε, είπαμε ότι δεν θα είναι και φέτος αλλά, αν μένετε σε ένα μικρό σπίτι ή θέλετε να αγοράσετε ένα κρεμαστό φωτιστικό για το μικρό σας δωμάτιο, τότε το minimal είναι το μόνο που χρειάζεστε. Όχι μόνο είναι μια πρακτική λύση, αλλά είναι και εύκολη στο μάτι.

Η τάση της απλότητας και του μινιμαλισμού βοηθά στην απελευθέρωση των χώρων από περιττά αντικείμενα, αλλά μπορεί επίσης να επιτευχθεί με μικρό προϋπολογισμό χωρίς να θυσιάσετε ολόκληρο τον μισθό σας.

Τα βασικά χρώματα σε συνδυασμό με συμμετρικές γραμμές θα προσθέσουν λειτουργικότητα στους εσωτερικούς σας χώρους.

 

Τελικά Συμπεράσματα

 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρείτε το φωτιστικό που αναζητάτε. Υπάρχουν 4 τάσεις για να διαλέξετε φέτος, αρκετά ξεκάθαρες και καθαρές. Όλα εξαρτώνται από τους εσωτερικούς χώρους, το σαλόνι, το υπνοδωμάτιο ή την τραπεζαρία σας. Επιλέξτε κάτι μεγάλο αν είναι για το σαλόνι σας, επιλέξτε κάτι minimal για την κρεβατοκάμαρά σας και προσθέστε μερικές μαύρες υφές για την τραπεζαρία σας.

Βλέπετε? Μπορείτε να συνδυάσετε όλα τα στυλ μαζί για να είστε απόλυτα μέσα στις τάσεις.

Και το πιο σημαντικό, μην ξεχάσετε ποτέ τα επιτραπέζια φωτιστικά!!!

 

ξύλινα επιτραπέζια φωτιστικά από την dezaart κατάλογος

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο