Ιδέες για τη διακόσμηση του σπιτιού που αλλάζουν τη ζωή που πρέπει να λάβετε υπόψη: Τάσεις εσωτερικού σχεδιασμού για το 2022

Ιδέες διακόσμησης που αλλάζουν τη ζωή και πρέπει να λάβετε υπόψη: Τάσεις εσωτερικού σχεδιασμού για το 2022

 

Όλοι μιλούν ήδη και περιμένουν το 2022. Θα πυροδοτήσει τη φλόγα για μια συνολική αλλαγή σε όλες τις πτυχές της ζωής μας. Μία από αυτές τις πτυχές είναι η διακόσμηση του σπιτιού σας και τώρα που μιλάμε, είναι η τέλεια στιγμή να αρχίσετε να ανανεώνετε τη διακόσμηση ή να αναζητάτε τις τάσεις του 2022 και να αγοράζετε αυτό που πιστεύετε ότι θα είναι ταιριάζει σε εσάς.

Γεια σας, με λένε Teo και θα είμαι ο προσωπικός σας σύμβουλος για τις τάσεις διακόσμησης του σπιτιού του επόμενου έτους.

Πριν βουτήξουμε στις τάσεις του 2022, ξέρουμε πραγματικά τι είναι τάση; Πώς το ορίζουμε πραγματικά; Με απλά λόγια, η τάση είναι μια γενική κατεύθυνση στην οποία κάτι θα αλλάξει ή θα εξελιχθεί. Βασικά λοιπόν, δεν μιλάμε μόνο για μόδα αλλά αναδιοργανώνουμε τον εσωτερικό μας χώρο εστιάζοντας στην άνεση και την ηρεμία. Ο Covid έχει προκαλέσει πολλές αλλαγές στη ζωή μας και από αυτές ήταν να καλλιεργήσουμε ένα περιβάλλον όπου όλοι θα νιώθουν ευτυχισμένοι και ασφαλείς.

Λοιπόν, είμαστε έτοιμοι να εξερευνήσουμε τις νέες τάσεις της διακόσμησης του σπιτιού για το 2022;

 

vintage διακόσμηση

Vintage lovers αυτή είναι η χρονιά σας

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid και της αύξησης της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, όλοι θα εστιάσουν στα vintage σχέδια. Γιατί αυτό? Εξ ορισμού, το vintage είναι μια πιο πράσινη επιλογή και τα σχέδια που δημιουργούνται στα έπιπλα είναι δύσκολο να αντιγραφούν.

Έτσι το 2022, το vintage είναι και θα είναι μια βιώσιμη επιλογή που θα προσθέσει χαρακτήρα και προσωπικότητα στην εσωτερική διακόσμηση του σπιτιού σας. Επιπλέον, ανάλογα με το μέγεθος, το σχήμα και το χρώμα, οι αντίκες θα δώσουν έναν παιχνιδιάρικο τόνο στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

 

διακόσμηση με φυσικά υλικά

Τα φυσικά υλικά είναι εδώ για να μείνουν

Με τη στροφή προς την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, έρχονται και τα φυσικά υλικά. Υλικά όπως το ξύλο παρέχουν έναν πιο υπεύθυνο τρόπο για να διακοσμήσουν τους χώρους του σπιτιού σας.

Το ξύλο θα μπορούσε να προσφέρει την άνεση που όλοι θα αναζητήσουν για το 2022. Εκτός από το ξύλο, η πέτρα και το μάρμαρο θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις εσωτερικές τάσεις του 2022, ειδικά στα μπάνια, τις κουζίνες και τα μικρά έπιπλα όπως τα τραπεζάκια του καφέ. Ένας συνδυασμός θερμών αποχρώσεων ξύλου και ασβεστόλιθου είναι κάτι που θα ξεχωρίσει το επόμενο έτος.

 

vintage έπιπλα

Αγκαλιάστε τα χρώματα της Γης!

Θεωρούμε ότι η αλλαγή από τα σκούρα σε πλούσια και ανοιχτόχρωμα χρώματα θα είναι η τάση για το 2022. Το καφέ, το χάλκινο, ο ευκάλυπτος ή ακόμα και το πράσινο της ελιάς, είναι μερικοί από τους τόνους που αναζητούμε την επόμενη χρονιά. Tone on tone, για παράδειγμα, καφέ σε καφέ θα μπορούσε να δώσει την ουσία κάποιας ρετρό μόδας. Φαίνεται ότι το καφέ θα είναι το νέο μαύρο το 2022.

Επιπλέον συμβουλή: Προσθέστε μερικές μαύρες πινελιές αν θέλετε, αλλά βεβαιωθείτε ότι θα τις χρησιμοποιήσετε για αντίθεση και όχι ως κύριο διακοσμητικό χρώμα.

 

ευέλικτοι χώροι

Ευέλικτοι χώροι

Αυτή η πανδημία μας έκανε να καταλάβουμε ότι το σπίτι είναι ένα καταφύγιο όπου όλα τα δωμάτια και οι χώροι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες δραστηριότητες. Ένα καλό παράδειγμα είναι η τραπεζαρία ή ο πάγκος της κουζίνας, καθώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως γραφείο για διάβασμα ή εργασία από το σπίτι.

Για το λόγο αυτό, χρειαζόμαστε πολυλειτουργικά έπιπλα, όπως πτυσσόμενα γραφεία, τραπέζια πολλαπλών χρήσεων ή σύγχρονα κρεβάτια για να μας βοηθήσουν να εργαστούμε αποτελεσματικά από το σπίτι. Δεν έχει σημασία αν ο χώρος σας είναι μεγάλος ή μικρός, σκεφτείτε έξυπνα και επενδύστε χρήματα μόνο σε σχέδια που εξυπηρετούν πολλαπλές χρήσεις.

 

Καμπύλες, γραμμές και ζιγκ ζαγκ

Ξεκινώντας με τις γραμμές, η εστίαση μετατοπίζεται προς τη γεωμετρία και τη συμμετρία. Για παράδειγμα, τα πλακάκια θα γίνουν πιο γεωμετρικά χρησιμοποιώντας ψηφιδωτά για να ντύσουν τα παράθυρα της κουζίνας σας ή τους τοίχους του μπάνιου σας.

Οι καμπύλες είναι πάντα ένα καυτό θέμα και πάντα στην τάση. Οι οργανικές, ατελείς καμπύλες ή τα μαλακά στρογγυλεμένα σχήματα εμφανίζονται στα είδη σπιτιού δίνοντας μια επιπλέον αρχιτεκτονική λεπτομέρεια στο σπίτι σας.

Τέλος, τα ζιγκ ζαγκ θα φέρουν κάποια vibes της δεκαετίας του 1980 και θα επαναφέρουν μια τάση από το παρελθόν. Τα ζιγκ ζαγκ θα έχουν υφή σε έπιπλα, βάζα ή ακόμα και σε σεντόνια.

 

διαχρονικός μινιμαλισμός

Διαχρονικός μινιμαλισμός

Όπως λέει και ο τίτλος, διαχρονικός μινιμαλισμός, πάντα στη μόδα, πάντα στην τάση. Ο μινιμαλισμός δεν αφορά μόνο την ελάχιστη διακόσμηση αλλά και την ελάχιστη χρήση επίπλων. Η πιο σημαντική πτυχή αυτής της διακόσμησης είναι ότι απελευθερώνοντας χώρο, έχουμε χώρο για αέρα.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι άνθρωποι άρχισαν να ξεφορτώνονται τα μη λειτουργικά πράγματα που στέκονταν εμπόδιο για να κάνουν τη ζωή τους απλούστερη και ευκολότερη. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να αποσυμφορήσετε έπιπλα που δεν χρειάζεστε, όπως παλιές ντουλάπες ή παλιομοδίτικα έπιπλα. Προσοχή όμως, μην πετάξετε vintage έπιπλα, καθώς αυτό θα είναι η νούμερο ένα τάση.

 

πράσινο χρώμα διακόμσηση

Secret tip

Έχουμε ένα μυστικό συστατικό για εσάς. Ναι, ένα συγκεκριμένο χρώμα θα μπορούσε να αλλάξει εντελώς τους εσωτερικούς σας χώρους, γι' αυτό η κορυφαία πρότασή μας για φέτος είναι να επιλέξετε το ΠΡΑΣΙΝΟ. Το πράσινο θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα από τα κορυφαία γήινα χρώματα και πιθανότατα το χρώμα της χρονιάς σύμφωνα με τις μεγάλες εταιρείες χρωμάτων. Το πράσινο και οι αποχρώσεις του, όπως το σμαραγδένιο πράσινο, θα φέρουν τη φύση στο στο σπίτι σας και θα κάνουν τη διαφορά το 2022.

 

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο