Πώς να καθαρίσετε το φωτιστικό οροφής σας: Τι να κάνετε και τι όχι

Πώς να καθαρίσετε το φωτιστικό οροφής σας: Τι να κάνετε και τι όχι


Καλώς ήλθατε σε ένα άλλο συναρπαστικό άρθρο μας καθώς σήμερα θα δούμε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε για τον καθαρισμό των φωτιστικών σας. Παραδόξως, δεν έχουμε καλύψει αυτό το θέμα πριν, αλλά σκεφτήκαμε πως ήρθε η ώρα να ρίξουμε λίγο φως σε αυτό το θέμα.

Αρχικά, ας σκεφτούμε ή ας αναρωτηθούμε κυρίως, πότε ήταν η τελευταία φορά που καθάρισα το φωτιστικό οροφής μου; Καιρό πριν σωστά; Μην ανησυχείτε, καθώς θα σας δώσουμε όλες τις συμβουλές και τα κόλπα για να φαίνονται ξανά λαμπερά σαν καινούργια.

 

Πρώτα η ασφάλεια

 

πίνακας ηλεκτρικού ρεύματος

 

Αυτές οι εργασίες πρέπει να γίνονται τις πρωινές ώρες της ημέρας. Πρέπει να κλείσουμε τον κεντρικό ηλεκτρικό διακόπτη από τον πίνακα για να αποφύγουμε πιθανή ηλεκτροπληξία. Χρειαζόμαστε επίσης μια σκάλα (κατά προτίμηση σταθερή) για να φτάσουμε στο ύψος του φωτιστικού μας.

 

Τι χρειάζομαι?

Λοιπόν, προφανώς χρειαζόμαστε κάποια πράγματα για να αρχίσουμε να καθαρίζουμε, έτσι δεν είναι;

Τα πρέπει σας είναι:

- Ξεσκονόπανο

- Νερό σε μπουκάλι ψεκασμού

- Ένα πανί

- Κατσαβίδι (αν χρειάζεται να αποσυναρμολογήσετε το φως)

- Μια νέα λάμπα αντικατάστασης

Ας το κάνουμε βήμα προς βήμα καθώς περνάμε από όλα τα βήματα καθαρισμού και μη.

 

Σημαντική σημείωση: ΜΗΝ βιάζεστε

Ειλικρινά, κανείς δεν σας βιάζει και αν κάτι σας κάνει, μην αρχίσετε να καθαρίζετε τα κρεμαστό φωτιστικό σας. Η ασφάλεια και ο σωστός καθαρισμός χρειάζονται χρόνο, οπότε δώστε στον εαυτό σας χώρο και χρόνο για να το κάνετε σωστά.

 

Αφαιρέστε το αμπαζούρ εάν υπάρχει

Αφαιρέστε προσεκτικά το αμπαζούρ αν υπάρχει και τοποθετήστε το κάπου με ασφάλεια, ώστε να μπορείτε να το καθαρίσετε ξεχωριστά. Μια καλή ιδέα είναι να τοποθετήσετε μια κουβέρτα ή μια πετσέτα κάτω από το φωτιστικό οροφής για να αποφύγετε κάποια ζημιά αν πέσει κάποιο κομμάτι πέσει.

 

Ξεκινήστε να καθαρίζετε το φωτιστικό

Αφού αφαιρέσετε τις αμπαζούρ, ξεκινήστε σιγά σιγά να καθαρίζετε ένα πλαίσιο χρησιμοποιώντας ένα πανί ή οτιδήποτε άλλο κατάλληλο για το υλικό που έχετε.

α) Εάν είναι ξύλο, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα νερού και σαπουνιού πιάτων. Βουτήξτε το πανί σας (κατά προτίμηση μαλακό) μέσα στο υγρό και στραγγίστε το καλά. Μετά σκουπίστε ολόκληρη την μια πλευρά του φωτιστικού. Θυμηθείτε, ΜΗΝ χρησιμοποιείτε πολύ βρεγμένο πανί και μην το ξεπλένετε συχνά.

 

ξύλινο φωτιστικό οροφής Σκανδιναβικού στυλ κατασκευασμένο από την Dezaart

 

β) Εάν το γυαλί ή πορσελάνη, που είναι πιο εύκολο υλικό στο καθάρισμα, σκουπίστε το με ένα πανί που δεν αφήνει χνούδι. Επίσης σας θα μπορούσε να καθαριστεί με ζεστό νερό και ένα ελαφρύ σαπούνι πιάτων. Προσέξτε αν έχει χρώμα πάνω του. Σε αυτή την περίπτωση, αποφύγετε οτιδήποτε με υγρασία για τον καθαρισμό.

γ) Σε περίπτωση κρυστάλλινου φωτιστικού, τα πράγματα μπορεί να γίνουν δύσκολα. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί χρησιμοποιώντας σπρέι συμπιεσμένου αέρα. Για βαθύ καθαρισμό, βρείτε κάτι που ειδικεύεται στον καθαρισμό κρυστάλλων στο τοπικό σας κατάστημα.

δ) Τι γίνεται με το μέταλλο; Ξεκινήστε σκουπίζοντας τa μεταλλικά σας εξαρτήματα με ένα καθαρό πανί χωρίς χνούδι. Στη συνέχεια, καθαρίστε το με καθαριστικό μετάλλων ή γυαλιών ανάλογα με το πόσο δύσκολο είναι να καθαριστεί τελείως. Σε περίπτωση vintage ή αντίκας, δοκιμάστε να τα σκουπίσετε χρησιμοποιώντας νερό ή ένα τυπικό καθαριστικό.

ε) Τα φωτιστικά από ύφασμα και χαρτί είναι τα πιο συνηθισμένα και τα πιο εύκολα στο καθάρισμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι συμπιεσμένου αέρα και να σκουπίσετε απαλά τη σκόνη. Οι περισσότερες αποχρώσεις των υφασμάτων δεν μπορούν να αντέξουν ένα υγρό καθαρισμού, επομένως αποφύγετε τι χρήση οποιουδήποτε καθαριστικού εάν δεν είστε σίγουροι.

στ) Το ακρυλικό και το πλαστικό μοιάζουν πολύ με το γυαλί, πράγμα που σημαίνει ότι καθαρίζονται εύκολα. Σκουπίστε την επιφάνεια με ένα πανί και χρησιμοποιήστε ένα υγρό για να αφαιρέσετε τις επίμονες μουντζούρες. Αποφύγετε να πλένετε ακρυλικές επιφάνειες γιατί θα αφήσετε κηλίδες νερού στο υλικό.

 

Καθαρίστε τη λάμπα ή αντικαταστήστε την

Όσο εύκολο κι αν ακούγεται. Ψεκάστε το με νερό και σκουπίστε την με ένα πανί. Ή όπως είπαμε και παραπάνω, απλώς αντικαταστήστε την.

 

λάμπα φωτιστικού led


ΜΗΝ ξεχάσετε να συναρμολογήσετε ξανά το φωτιστικά σας εάν χρειάζεται

Αρκετά εύκολο σωστά; Εάν είναι ξύλινο κρεμαστό φωτιστικό, τοποθετήστε απαλά τα κομμάτια ξανά μαζί σύμφωνα με το σχέδιο.

 

Συμπεράσματα

Όλα εξαρτώνται από το τι είναι φτιαγμένο το κρεμαστό φωτιστικό σας. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν πρόκειται για κρυστάλλινο φωτιστικό. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κρατήσετε από αυτό το άρθρο σήμερα είναι ότι χρειάζεστε χρόνο, χρόνο για να αποσυναρμολογήσετε, να καθαρίσετε και να επανασυναρμολογήσετε το φως.

Και πάλι, ΜΗ βιάζεστε, αφιερώστε χρόνο, βάλτε λίγη μουσική και απολαύστε!

Επιστροφή στο ιστολόγιο

Υποβάλετε ένα σχόλιο